A legbizarrabb tejes Guinness rekordok

Mégis mit lehet tenni a tejjel, hogy bekerüljünk vele a Guinnes rekordok könyvébe? Nos tüzet is oltani, a legtöbbet lefejni, a leggyorsabban lefejni és még tucatnyi őrültséget. Lássuk, mik is ezek és kik a világhíres rekorderek!

bigstock--221313571.jpg

 A legtöbb tej fejése két perc alatt

Ez a teljesítmény egy olasz, erős markú férfi nevéhez kötődik. Gianmario Ghirardinak tehenétől – Mirkától – 8,7 liter tejet sikerült lefejnie mindössze két perc alatt. Elérzékenyülten nyilatkozta a díjátadón, hogy ezt a kedves Mirkának köszönheti. Van, aki az édesanyjának, s van, aki a tehenének köszöni életművét. 2008. óta nem akadt kihívója ebben a produkcióban.

 A legtöbb tejet adó tehén

Eric Patenaude a szerencsés tulajdonosa a Smurf névre keresztelt tehénnek, aki arról vált híressé, hogy a világon a legtöbb tejet adta. Számokban ez annyit tesz, hogy 15 év alatt 216.819 kg tejet fejhetett le tőle a boldog, kanadai farmtulajdonos. Átszámítva ezt a mennyiséget, körülbelül egymillió bögrét töltött meg vele. Összehasonlításképp érdemes tudni, hogy ez egy áltagos jószág teljesítményének (35.000 kg) a hatszorosa. 2012. óta jegyzik az eredményét.

 A legnagyobb milkshake

A fenti rekord nem más, mint a Parmalat USA nevéhez fűződik. Elkészítettek egy 22712,47 literes tejturmixot, New York városában. Az Amerikai Tejszövetség (American Dairy Association) volt ebben partnerük. Egy úgynevezett „Black and White” shake-t kevertek, vanília és csokoládé ízesítéssel. Ezt az óriási mennyiséget könnyebb értelmezni, ha azt mondjuk, hogy 50.000 darab normál méretű shake-nek felel meg. Az italt Manahattanen keresztül szállították egy gigantikus méretű tankerben, és az italt jótékonysági szervezeteknek ajánlották fel, szétosztásra. 2000-ben állították fel ezt a hihetetlen rekorderedményt. 

Tüzet oltani szemből spriccelt tejjel

Egy japán csodabogárhoz kötődik a következő, elképesztő rekord. A kínai Ru Anting képes arra, hogy 5 égő gyertyát oltson el a szeméből kispriccelő tejjel, mindössze 17 másodperc alatt. Ő egy pohárból szippantja fel a folyadékot az orrán keresztül, aztán befogja a száját és az orrlyukait, és máris indul a szeméből a tejspricc. Javasoljuk a kedves, bohém fiatalembernek, hogy ha tűz üt ki az otthonában, azért inkább a vödör vagy slag után kapjon. 2006. óta őrzi a rekorderedményt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitprotein.blog.hu/api/trackback/id/tr4513931776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A FitProtein blogról

Rendszeresen sportolsz, tudatosan táplálkozol, esetleg odafigyelsz a súlyodra? Ha igen, akkor itt a helyed! Tudj meg mindent a proteinről, a kiegyensúlyozott diétákról, és az aktív életről!

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása