Táncolni sosem késő

Ha a gyerekkorodból kimaradt a tánc, felnőttként sem késő elkezdeni. Körkép a legnépszerűbb táncos edzésformákról. A nőiességed kiteljesedése, testtudatosság, fittség, magabiztosság, boldog órák a napjaid végén – mindezt remélheted tőle. Na de mit válasszunk a bőséges kínálatból?

bigstock-young-modern-dancing-group-pra-228745360.jpg

Zumba

Elsőként egy olyan műfajt ajánlunk, amely egyben tánc, sport és óriási party hangulat: ő a Zumba. Ez a mozgásforma egy latin ritmusokra épülő tánc, amelynek mozdulatai ötvözik a salsa, a flamenco, a hastánc és további táncok lépéseit is, s mindezt beágyazza egy komplett fitneszprogramba. Dél-Amerika, Kolumbia a hazája, és a 90-es években indult világhódító körútjára. A zene és a szép mozdulatok élménye mellett rendkívül vérpezsdítő, szuperül formálja az alakot, a csípő-derék-fenék kritikus hármasát is formába hozza, és hihetetlenül feltölt lelkileg is ez az inger- és élménygazdag környezet. Létezik különböző korosztályokra specializált több változata, a gyerekektől egészen a senior korosztályig.

Balett

A legtöbben gondolni sem mernek rá, hogy felnőttként kezdjenek el balettozni. Ki ne nézné vágyakozva a színpadon kecsesen mozgó, szinte légies könnyedséggel sikló táncosokat? Bátorság és elhatározás valóban kell hozzá. Ma már léteznek teljesen kezdő, felnőttek számára szervezett balettiskolák, ahol el lehet sajátítani a klasszikus balett alapjait. A testalkat és életkor nem lehet akadály, egyáltalán nem kell hozzá vasággyal negyven kilósnak lenni.  Mindenki a maga számára vállalható terhelést kapja, és segítenek neki megvalósítani egy számára elérhető célt. Az órák közben izgalmas, motiváló, felemelő érzés egy valódi táncstúdióban gyakorolni, és megtapasztalni, ahogy óráról órára finomodnak, egyre kecsesebbé válnak a mozdulatok. Még egy tütüt sem elvetemült ötlet beszerezni, felnőtt fejjel sem. Szóval még ez a hajó sem ment el, legalább részben megvalósíthatod gyerekkori álmod.

Hastánc

Az Ezeregyéjszaka meséinek világába repít a következő táncstílus. A hastánc valóban a hölgyek kizárólagos világa: keleties zene, libbenő fátylak, csillogó ékszerek és a létező legszexibb mozgás. Orientális táncnak is nevezik, és keleti eredetű táncműfajok fúziója. Az elnevezéssel ellentétben nemcsak a táncos hasa, hanem a teljes teste mozog, tetőtől talpig. Gyökerei az ókori világ termékenységszertartásaihoz vezetnek vissza, Egyiptomban még ma is elmaradhatatlan része az esküvőknek. Jellegzetessége, hogy a belső izmok mozgatásából születnek meg a jellegzetes, finoman kacér és nőies, hullámzó mozdulatok, amelyek átmozgatják az egész testet. A hangsúly a csípőtájékon és a kézmozdulatokon van. Az érettebb, molettebb testalkat nem jelent akadályt a gyakorlásában. Sokan rajonganak a szép kosztümökért, kivillantós, „Seherázádés” ruhákért, amelyekben tényleg királynőnek érezheti magát bármely nő.

Baratanatjam

Az indiai klasszikus táncok egyikéről van szó, amelyet nagyon gyakran láthatunk hazai színpadokon. Hagyománya évezredekre nyúlik vissza. Ebben a műfajban a zene, a tánc, a színészet, a költészet és a spiritualitás elválaszthatatlan egymástól. Nem is egyszerű táncról, hanem inkább táncdrámáról beszélhetünk, ahol minden mozdulatnak, gesztusnak, mimikának jelentése van, történeteket mesélnek el a hindu mitológiából. Évezredekkel ezelőtt templomi táncként, kizárólag nők mutatták be. Mára színpadi műfajjá vált és férfiak is táncolják. Az előadások közben nagyon szembetűnő, hogy a táncosok életkora egészen a senior korosztályig terjed, tehát nem tessékelnek le senkit a színpadról a húszas vagy harmincas évei végén, sőt. A akár teltkarcsú formával rendelkező hölgyek sem indulnak hátrányból. Rendkívül szimpatikus adottságok ezek – főként, ha felnőttként akarunk bekapcsolódni a tanulásába – valószínűleg épp ezért országszerte működnek iskolái, és egyre népesebb a rajongói, illetve gyakorlói köre. Gyönyörű szép, egzotikus, finom és teátrális kosztümökben mutatják be, testfestéssel, ékszerekkel, virágdíszekkel, igazán különleges stílus, szinte egy másik dimenzióba repít.

A fentiek közül bármelyik mozgásforma kiváló választás. Gyakorlásuk – legalább heti rendszerességgel – az egészséges életmód része, amiben a tudatos táplálkozásnak is ugyanolyan fontos szerep kell jusson!

Az aktív, sportos életmódot pedig nagyon jól támogatja a fehérjedús táplálkozás. A fehérje laktat, hosszabb időre elveszi az éhségérzetet, mint a szénhidrátok; segít az izmok építésében, a zsírégetésben, erősíti az immunrendszert. Mindez tökéletes összhangban lehet céljaiddal, ha egy új táncstílus gyakorlásába belevágsz.

Tipp:

Testmozgás után pótold a folyadékot Parmalat Fit proteines tejitallal.

Vaníliás, csokoládés és banános ízekben megtalálod a boltok polcain.

A kiegyensúlyozott étrendnek megfelelően alacsony zsír-, energia- és cukortartalommal rendelkeznek, és édesítőszert tartalmaznak.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitprotein.blog.hu/api/trackback/id/tr8914040538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A FitProtein blogról

Rendszeresen sportolsz, tudatosan táplálkozol, esetleg odafigyelsz a súlyodra? Ha igen, akkor itt a helyed! Tudj meg mindent a proteinről, a kiegyensúlyozott diétákról, és az aktív életről!

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása