A sportolás lelke
A sportolás lelke

A testmozgás kapcsán általában az elégő zsírpárnákról, az izmos, tónusos és egészséges testről beszélünk. A mentális egészség, a lelki oldal ritkábban kerül előtérbe, pedig elválaszthatatlan a sporttól és ugyanolyan fontos. Nézzük csak, mit is köszönhetünk neki!

bigstock--156077429.jpg

Viszlát stressz

A rendszeresen sportolók tapasztalják, hogy a testmozgás kiválóan levezeti a nap közben felgyűlt stresszt. Nem csoda, ha a város jógastúdiói, fitnesz- és konditermei ...

Táncolni sosem késő
Táncolni sosem késő

Ha a gyerekkorodból kimaradt a tánc, felnőttként sem késő elkezdeni. Körkép a legnépszerűbb táncos edzésformákról. A nőiességed kiteljesedése, testtudatosság, fittség, magabiztosság, boldog órák a napjaid végén – mindezt remélheted tőle. Na de mit válasszunk a bőséges kínálatból?

bigstock-young-modern-dancing-group-pra-228745360.jpg

Zumba

Elsőként egy olyan műfajt ajánlunk, amely egyben tánc, sport és óriási party hangulat: ő a Zumba. Ez a mozgásforma egy latin ritmusokra épülő tánc, ...

Női vonzerő szolgálatában az egészséges életmód!
Női vonzerő szolgálatában az egészséges életmód!

A vággyal teli élet nem álom csupán, az egészséges életmód, a rendszeres sport és a megfelelő étkezés sokat segíthet.

bigstock-young-attractive-woman-flirtin-227413615.jpg

A libidócsökkenés természetesen a nőket is érinti, ráadásul komoly lelki és párkapcsolati problémává fajulhat a probléma. A háttérben sokféle ok állhat: a kimerültség, a stressz, valamilyen szorongás, a párkapcsolat megromlása, hormonális problémák, helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód a leggyakoribb okok.

...

Tuti tippek a sikeres életmódváltáshoz!
Tuti tippek a sikeres életmódváltáshoz!

Néhány tuti tipp, amivel sikerre viheted az életmódváltást: türelem, célok, pihenőnap és közösség. Mindez segít, hogy túljuss a kezdeti nehézségeken.

bigstock--217034584.jpg

  Csak türelmesen

A legelső dolog, amit tarts szem előtt, hogy türelem kell a nagy változáshoz. Ha sportolni kezdesz, az első napok, hetek pokolian nehezek lehetnek. Akár sutának, gyakorlatlannak is érezheted magad, mint akin kilométerekről látszik, hogy most kezdi, mert liheg, mert még ügyetlenebbül ...

8 érv a szabadban edzés mellett
8 érv a szabadban edzés mellett

Sportközpontban vagy a szabadban legyen a következő edzés? Ha ez Nálad is örök dilemma, alábbi írásunkban azt mutatjuk meg, milyen rengeteg előnye van, ha a friss levegő és természetes környezet mellett döntesz.

  bigstock--177321505.jpg

Csökkenti a stresszt

Sokan úgy indulunk a délutáni edzésnek, hogy az aznap felgyűlt stresszt, feszültséget ki akarjuk magunkból adni, és remekül működik a dolog. Mindez még hatékonyabb, ha a szabadban tesszük. Ezt nemcsak mi gondoljuk, ...

A fitt anyák titka
A fitt anyák titka

Önálló fiatal nőként sem könnyű megvalósítani egy sportos, egészséges életmódot. Anyukaként még nehezebb, hiszen a morzsányi szabadidő is felőrlődik a gyermekgondozás során. Íme néhány tipp, hogy mégis fitt anyuka legyél!

bigstock--184032961.jpg

Az alvás kulcsfontosságú!

A kisbabás években keveset és olykor zaklatottan tud aludni egy anyuka. Ha már elérkezett az ideálisabb életkor, és a kicsi átalussza az éjszakát, akkor az anyuka is aludjon, legalább 6-8 ...

Mi kell a női izmok fejlődéséhez?
Mi kell a női izmok fejlődéséhez?

A fittség, a jó erőnlét mellett a tónusos, izmos test ugyanolyan fontos célja a sportnak. Ha azt tapasztalod, hogy a mozgás ellenére nem igazán fejlődnek az izmaid és vágysz arra, hogy izmosan formás légy, segítünk az alábbi tippekkel, hogy célra fordulj.

bigstock--195696067.jpg

A kardió önmagában nem elég

Joggal érzed magad hősnek, ha a szabadidőd morzsáit összevakarva heti több alkalommal, rendszeresen sportolsz. A rossz hír, hogy akár heti 3-4 futás, úszás, biciklizés ...

Fehérjediétával többet fogyhatsz!
Fehérjediétával többet fogyhatsz!

Több protein fogyasztásával akár 43%-kal több zsírt veszíthetsz a súlyodból! Ismerd meg a fogynivágyók új csodafegyverét a magas fehérjetartalmú diétát!

  bigstock-weight-scale-12024860.jpg

A legújabb dietetikai ajánlások szerint a magas fehérjetartalmú fogyókúrák jóval hatékonyabban működnek, mint az egyéb táplálkozási elvek. Ezek után nem meglepő, hogy sok fogyni vágyónál a fehérjediéta lett a kedvenc fogyókúrás módszer.

De vajon mit is jelent a fehérjediéta, és hogyan ...

Férfias játékok a férfierőért
Férfias játékok a férfierőért

Egyes sportágak nem csak kinézetre férfiasak, de pozitívan hatnak a férfi szervezet általános működésére, beleértve a nemi folyamatokat is. Vajon melyek ezek a „férfias” sportok?

bigstock-love-and-romance-couple-in-lo-230923543.jpg 

Bár a vágy csökkenése mindkét nem számára kellemetlen, talán mégis a férfiak azok, akik ezt a folyamatot nehezebben élik meg. Az erősebbik nem számára a férfierő mindig is egyfajta belső mérce volt és éppen ezért kiemelt fontossággal bírt számukra. A közhiedelemben ma ...

A legbizarrabb tejes Guinness rekordok
A legbizarrabb tejes Guinness rekordok

Mégis mit lehet tenni a tejjel, hogy bekerüljünk vele a Guinnes rekordok könyvébe? Nos tüzet is oltani, a legtöbbet lefejni, a leggyorsabban lefejni és még tucatnyi őrültséget. Lássuk, mik is ezek és kik a világhíres rekorderek!

bigstock--221313571.jpg

  A legtöbb tej fejése két perc alatt

Ez a teljesítmény egy olasz, erős markú férfi nevéhez kötődik. Gianmario Ghirardinak tehenétől – Mirkától – 8,7 liter tejet sikerült lefejnie mindössze két perc alatt. ...

A FitProtein blogról

Rendszeresen sportolsz, tudatosan táplálkozol, esetleg odafigyelsz a súlyodra? Ha igen, akkor itt a helyed! Tudj meg mindent a proteinről, a kiegyensúlyozott diétákról, és az aktív életről!

Facebook oldaldoboz